Feedback

Het gebruik van technologie is niet meer weg te denken uit het dagelijks leven, de sport en de zorg. Het meten alleen is echter niet voldoende, software moet de ruwe data verwerken en omzetten tot zinvolle gegevens. Move-Metrics is gespecialiseerd in het analyseren van activiteit & sport data. Move-Metrics gaat nog een stap verder door te kijken hoe de cijfers kunnen worden gebruikt voor praktische feedback.

De kracht van objectief analyseren

Het gebruik van een database en algoritmes biedt de mogelijkheid om objectief bewegingsdata te analyseren. Met rekenkracht kan dit op vele dimensies tegelijk. Om de kracht van technologie goed te benutten moet het algoritme wel de juiste informatie gebruiken en uit eindelijk leiden tot een praktische en uitvoerbare conclusies.

Validiteit en testen van de algortimes

Nadat een algoritme ontwikkeld is, moet het algoritme getest worden onder verschillende condities die passend zijn bij het doel van het algoritme. Naast het valideren van het algoritme met een database dient het algoritme betrouwbare resultaten te geven ook in situaties waarin de data minder ‘clean’ wordt doorgegeven. Daarnaast kan het algoritme geoptimaliseerd worden voor nauwkeurigheid of de benodigde rekenkracht. Het valideren en optimaliseren gaat in een iteratief proces totdat het algoritme gefinetuned is om de gewenste nauwkeurigheid en prestatie te leveren die daarvan verwacht mag worden.

Ontwikkeling met kennis

Om algoritmes te ontwikkelen die daadwerkelijk bijdragen aan de effectiviteit van een applicatie worden de algoritmes bij Move-Metrics ontwikkeld vanuit kennis over het menselijk lichaam: denk hierbij aan de psychologie, de biomechanica en de pathologie. Daarnaast werken we samen met instanties die hier kennis over hebben en laten wij ons inlichten, want zonder deze kennis slaan algoritmes al snel de plank mis.

Het proces

Voor de ontwikkeling van een algoritme worden verschillende stappen doorlopen:
1.    Consultancy/ Informeren
2.    Opstellen van requirements
3.    Ontwikkeling
4.    Testen van de nauwkeurigheid tov andere apparaten
5.    Testen onder verschillende condities
6.    Algoritme optimalisatie
7.    Van cijfer tot feedback

Diensten van Move-Metrics

Move-Metrics geeft advies bij elke stap in het boven beschreven proces: van consultancy tot het geven van feedback. Wij kunnen hierbij een rol vervullen in het testen van bestaande algoritmes, het ontwikkelen van nieuwe algoritmes, het fine-tunen of ons richten op consultancy met betrekking tot de informatie verwerking.

Hoe kunnen we u van dienst zijn?

Neem vrijblijvend contact met ons op.

Contact